Proces de Pace, Orientul Mijlociu. Meleşcanu - Majdalani, sprijin România

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit miercuri pe Ahmad Majdalani, membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, şeful diplomaţiei reconfirmând cu acest prilej sprijinul României faţă de soluţionarea Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, informează MAE.

Discuţiile au vizat identificarea celor mai potrivite modalităţi de consolidare a relaţiei de cooperare bilaterală, inclusiv a dialogului politico-diplomatic. Cei doi demnitari au abordat de asemenea şi tematici de interes de pe agenda regională, cu accent pe Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, se arată într-un comunicat remis de MAE.

Potrivit sursei citate, ministrul afacerilor externe a reconfirmat interesul faţă de dezvoltarea cooperării bilaterale, precum şi faţă de organizarea celei de-a treia reuniuni a Comitetului Interguvernamental Româno-Palestinian. Totodată, a reconfirmat sprijinul României faţă de soluţionarea Procesului de Pace în Orientul Mijlociu prin implementarea soluţiei celor două state, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate. În context, a exprimat necesitatea adoptării de măsuri care să contribuie la evitarea pe viitor a escaladării violenţelor la linia de demarcaţie dintre Fâşia Gaza şi Statul Israel.

La rândul său, demnitarul palestinian a subliniat importanţa pe care Palestina o acordă relaţiilor cu ţara noastră, inclusiv din perspectiva deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019. Totodată, Ahmad Majdalani a exprimat interesul Palestinei faţă de intensificarea şi dezvoltarea cooperării bilaterale în diverse domenii, precum economie, educaţie sau cultură.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel