MBDA va fabrica rachetele Mistral și în India

DefenseRomania Team |
Data publicării:

MBDA a semnat un acord cu Bharat Dynamics Limited (BDL) din India pentru producerea sistemelor de rachete ale companiei europene în India, transmite Jane.

În cadrul memorandumului de înțelegere (MOU), cele două firme vor colabora la crearea unei instalații de asamblare, integrare și testare finală pentru rachete de apărare Mistral de la MBDA și a rachetei cu rază scurtă (ASRAAM).

Acordul - anunțat la 19 septembrie, a fost semnat cu o săptămână mai devreme în cadrul expoziției internaționale de apărare și securitate (DSEI 2019) de la Londra - se bazează pe parteneriatul puternic pe care MBDA și BDL l-au dezvoltat de-a lungul mai multor decenii. În declarația sa, MBDA a spus că a lucrat cu BDL din orașul Hyderabad timp de 50 de ani, timp în care peste 50.000 de rachete proiectate MBDA au fost fabricate în India.

În ceea ce privește vânzările, MBDA deja are un contract încheiat pentru echiparea elicopterelor Dhruv (fabricat de Hindustan Aeronautics Limited din India) și HAL Light Combat cu racheta Mistral. Compania a făcut o ofertă Indiei pentru a furniza o rachetă de apărare pe distanțe foarte scurte (VSHORAD).

Sistemul ASRAAM a fost selectat de India, în 2014, în baza unui contract de 250 de milioane de dolari pentru a echipa avioanele echipele de avioane de luptă SEPECAT Jaguar ale Forțelor Aeriene Indian. Racheta ASRAAM este cunoscută sub denumirea de rachetă New Generation Close Combat Missile (NGCCM).

Pe lângă vânzările rachetelor Mistral și ASRAAM, MBDA este angajată în prezent în alte două programe pentru India. Printre acestea se numără furnizarea unui pachet de arme de 710 milioane de euro pentru avioanele de vânătoare Dassault Rafale, comandate de IAF din Franța, și furnizarea de rachete pentru avioanele Mirage 2000H modernizate de IAF. Fostul program a fost contractat în 2016, cel de-al doilea cu cinci ani mai devreme.

Vezi și: India urmează să primească primele avioane Dassault Rafale

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel