Matthew Boyse: ”Rusia nu acceptă decizia României. Moscova, interese în Europa de Est”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Matthew Boyse, noul asistent adjunct pentru afaceri europene al secretarului de stat american, spune că Rusia nu şi-a abandonat interesele şi continuă să îşi menţină o influenţă semnificativă în Europa Centrală şi de Est, unde se află şi România.

Diplomatul american, aflat într-un turneu în mai multe state central şi est-europene din UE, a făcut aceste comentarii într-o întâlnire cu un grup de jurnalişti români.

''Aţi votat pentru a face parte din Occident şi ei (ruşii) nu acceptă această decizie a dumneavoastră. Vor să aibă în continuare influenţă în ţara dumneavoastră într-o manieră care distorsionează această alegere de a face parte din Occident. Ruşii fac acest lucru în multe feluri, atât economic, cât şi politic, prin ceea ce ei numesc măsuri active, care vizează ţările central-europene, dar şi SUA şi statele vest-europene'', a spus diplomatul american.

Potrivit acestuia, prin această strategie Moscova încearcă să recâştige influenţă şi să creeze divizări în societăţile democratice occidentale, astfel încât ''să se reducă atractivitatea modelului occidental pentru propria societate (rusă), dar şi pentru alte ţări care privesc către Occident ca model de organizare a societăţii''

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel