Mass-media germană: Berlinul ar vrea să ofere Ucrainei mai multe lansatoare de rachete MARS II

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul de rachete cu lansare multiplă MARS II/MLRS-E al armatei germane. Sursa foto: MilitaryLeak
Sistemul de rachete cu lansare multiplă MARS II/MLRS-E al armatei germane. Sursa foto: MilitaryLeak

Germania ar vrea să furnizeze Ucrainei patru sisteme de rachete cu lansatoare multiplă MARS II, precizează cotidianul german Tagesspiegel, citând surse guvernamentale de la Berlin.

Azi, cancelarul Olaf Scholz a anunţat că Germania va trimite către Ucraina un sistem de apărare aeriană cu rază medie de acțiune de tip Iris-T. Dar, cotidianul german Tagesspiegel precizează că oficialii guvernamentali de la Berlin discută şi despre transferarea către Ucraina a mai multor sisteme de rachete cu lansare multiplă MARS II.

Potrivit sursei citate, Germania dorește să trimită Ucrainei patru lansatoare de rachete MARS II, aflate în stocul de arme al companiei germane Krauss-Maffei-Wegmann. Tagesspiegel precizează că Scholz nu a menționat anterior acest lucru în mod explicit în discursul său, deoarece s-a ajuns la o înţelegere cu SUA într-un timp foarte scurt.

Statele Unite au anunţat marți livrarea către Ucraina a mai multor lansatoare de rachete multiple HIMARS. La rândul său, Ucraina s-a angajat să nu atace ținte de pe teritoriul Rusiei cu sistemul de artilerie Himars fabricat de SUA, a anunțat Casa Albă. 

Tagesspiegel spune că similar sistemului american, ar trebui asigurată și o rază de acțiune limitată pentru lansatoarele de rachete germane, astfel încât Ucraina să nu poată ataca teritoriul rus.

MARS II nu este altceva decât versiunea europeană a sistemului american M270 MLRS/HIMAR, adică ceea ce Statele Unite vor oferi Ucraineni.

MARS II/MLRS-E este o actualizare europeană a sistemului M270 de care a beneficiat Germania, Italia și Franța. În cooperare cu diverși parteneri europeni, compania germană Krauss-Maffei Wegmann (KMW) a modernizat și actualizat MLRS pentru mai multe națiuni: Germania (de la MARS la MARS II/MLRS-E), Italia (de la MLRS la MLRS Îmbunătățit) și Franța (de la MLRS la MLRS-E). 

O caracteristică unică a M270 este că nu are șine de lansare. Rachete sunt trase imediat din containerele de transport. Fiecare container, de unică folosință, conține 6 rachete. Rachete pot fi depozitate în acest mod, fără întreținere, timp de până la zece ani. Vehiculul transportă două astfel de containere cu un total de 12 rachete.

Unitatea de lansare MLRS cuprinde un lansator M270 încărcat cu 12 rachete, în două containere sau șase rachete MGM-140 ATACMS în două containere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel