Martie istoric: Tancurile germane Leopard 2 predate Ucrainei de Bundeswehr ajung direct pe frontul. Rușii înfruntă din nou tancuri germane

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc de luptă german de tip Leopard 2. Foto: Bundeswehr
Tanc de luptă german de tip Leopard 2. Foto: Bundeswehr

Primele tancuri de luptă Leopard 2 ale Bundeswehrului vor ajunge în luna aceasta direct pe frontul ucrainean pentru a înfrunta trupele ruse de ocupație. Va fi prima dată după 80 de ani când rușii se vor înfrunta din nou cu tancuri care au aparținut Armatei germane, dar acum sub comanda Ucrainei.

Acum mai bine de o lună, Germania a deblocat subiectul furnizării tancurilor Leopard pentru Ucraina. În urma unei înțelegeri cu Statele Unite, care va trimite tancuri Abrams, oficialii de la Berlin au fost de acord să trimită inițial 14 Leopard 2 și să permită celorlalte state care dețin blindatele germane să ofere Ucrainei parte din echipamente.

Pentru prima dată după 80 de ani, tancuri de luptă germane vor ajunge pe front și vor lupta împotriva trupelor ruse, de această dată ele de ocupație, în Ucraina.

Astfel, primele Leopard 2 împreună cu echipajele ucrainene ajung pe front luna aceasta. Informația e confirmată oficial chiar de ministrul Apărării de la Berlin.

 

Tancuri Leopard 2A6 germane, transferate de Bundeswehr Ucrainei, ajung pe front luna aceasta și vor înfrunta trupele ruse

 

2. Transportu... (leopard-transport-germania_73546500.jpg)

Transportul unui tanc de luptă german de tip Leopard 2. Foto: Bundeswehr

Publicația ucraineană Eurointegration, citând Spiegel german,  precizează că vor fi 18 tancuri germane Leopard 2A6 care au aparținut Bundeswehrului și trei tancuri din aceeași versiune care vor fi dontate de Portugalia.

Acest lucru a fost confirmat de ministrul Apărăii din Germania.

„Pot să vă spun că tocmai am aflat că 18 tancuri germane de tip Leopard 2A6 și trei tancuri portugheze ar putea ajunge în Ucraina chiar în această lună”, a precizat ministrul Boris Pistorius, care a adăugat că tancurile vor ajunge în Ucraina împreună cu echipajul ucrainean care și-a încheiat pregătirea și vor putea merge ulterior pe front.

Polonia este însă prima țară care a expediat tancurile Leopard 2 în Ucraina. Primele patru tancuri din Polonia au ajuns în Ucraina la finalul lunii februarie.

Odată cu predarea primelor tancuri Leopard, Polonia a anunțat că va preda Ucrainei un lot de încă 10 tancuri Leopard 2A4  Acest lucru se va întâmpla peste câteva săptămâni.

Pe lângă Leopard, Polonia va preda Ucrainei încă 60 de tancuri. Vorbim despre PT-91 Twardy, care este o versiune foarte modificată a sovieticului T-72. Până de curând, a fost principalul tanc de luptă al Poloniei.

CITEȘTE ȘI: De câte tancuri Leopard are nevoie Ucraina pentru a rupe frontul. Una din direcții ar fi Zaporojie cu scopul de a ajunge la Marea Azov

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel