Polonia a anunțat când va preda Ucrainei următoarele 10 tancuri Leopard 2A4. Bonus: 60 de tancuri T-72 și PT-91 Twardy

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Leopard 2 A4, predat forțelor ucrainene
Leopard 2 A4, predat forțelor ucrainene

Polonia este prima țară care a expediat tancurile Leopard 2 în Ucraina. Primele patru tancuri din Polonia au ajuns în Ucraina în urmă cu câteva zile.

Odată cu predarea primelor tancuri Leopard, Polonia a anunțat că va preda Ucrainei un lot de încă 10 tancuri Leopard 2A4  Acest lucru se va întâmpla peste câteva săptămâni.

Șeful biroului primului ministru al Poloniei, Michal Dworczyk, citat de media poloneză a confirmat că vor fi trimise și 60 de tancuri T-72 și PT-91 Twardy (varianta modernizată poloneză a T-72).

Referindu-se la momentul în care ceilalți ”Leoparzi” vor ajunge în dotarea forțelor ucrainene, Dworczyk a declarat: "În curând. Antrenamentul echipajelor ucrainene ar trebui să fie finalizat. Unele dintre aceste tancuri sunt în prezent utilizate în timpul antrenamentului. Aceasta este o perspectivă de câteva săptămâni".

Oficialul polonez a menționat că transferul tancurilor PT-91, împreună cu tancurile T-72, este, de asemenea, o chestiune de câteva săptămâni, „dacă nu mai devreme”.

Foto: PT-91 ”Twardy” (o îmbunătățire poloneză a modelului T-72M1)

Reamintim că, în prima jumătate a lunii ianuarie, președintele polonez Andrzej Duda a anunțat transferul tancurilor Leopard în Ucraina. Cu toate acestea, aceasta a necesitat permisiunea Germaniei, care este producătorul acestor mașini. A fost furnizat de Berlin la sfârșitul lunii ianuarie.

Pe 24 februarie, premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunțat că țara sa va preda Ucrainei încă 60 de tancuri. Vorbim despre PT-91 Twardy, care este o versiune foarte modificată a sovieticului T-72. Până de curând, a fost principalul tanc de luptă al Poloniei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel