Marocul a primit trei drone israeliene Heron din Franţa

S.I. Catalin / 04 feb 2020 / 10:48

Site-ul francez „Intelligence Online" a dezvăluit că Marocul a achiziționat drone de recunoaștere şi supraveghere Heron, pe care intenioneză să le folosească în Sahara, pentru 50 de milioane de dolari, potrivit The Jerusalem Post.

Marocul a achiziționat, luna trecută, trei drone Heron produse de Israel Aerospace Industries Ltd. (IAI), pentru 50 de milioane de dolari, potrivit unui raport al site-ului francez "Intelligence Online".

Țara nord-africană și Israel ar fi semnat acordul pentru echipamentul militar în 2014. Compania franceză Dassault a acționat ca intermediar între cele două țări.

În raport se precizează că acordul de cumpărare a vehiculelor aeriene fără pilot Heron (UAV) a fost semnat în 2014 cu compania franceză Dassault care acționa ca intermediar.

„Intelligence Online" adaugă că dronele de recunoaștere vor fi folosite în Sahara de Vest pentru supravegherea activității teroriste a unor grupuri separatiste. Raportul spune că UAV-urile au fost retrase de către Franţa din dotarea armatei franceză, după misiunile efectuate în Afganistan.

Site-ul Intelligence Online subliniază faptul că Israelul este considerat unul dintre cei mai importanți producători de drone de supraveghere pe care le exportă în zeci de țări.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy