Marocul a primit trei drone israeliene Heron din Franţa

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Site-ul francez „Intelligence Online" a dezvăluit că Marocul a achiziționat drone de recunoaștere şi supraveghere Heron, pe care intenioneză să le folosească în Sahara, pentru 50 de milioane de dolari, potrivit The Jerusalem Post.

Marocul a achiziționat, luna trecută, trei drone Heron produse de Israel Aerospace Industries Ltd. (IAI), pentru 50 de milioane de dolari, potrivit unui raport al site-ului francez "Intelligence Online".

Țara nord-africană și Israel ar fi semnat acordul pentru echipamentul militar în 2014. Compania franceză Dassault a acționat ca intermediar între cele două țări.

În raport se precizează că acordul de cumpărare a vehiculelor aeriene fără pilot Heron (UAV) a fost semnat în 2014 cu compania franceză Dassault care acționa ca intermediar.

„Intelligence Online" adaugă că dronele de recunoaștere vor fi folosite în Sahara de Vest pentru supravegherea activității teroriste a unor grupuri separatiste. Raportul spune că UAV-urile au fost retrase de către Franţa din dotarea armatei franceză, după misiunile efectuate în Afganistan.

Site-ul Intelligence Online subliniază faptul că Israelul este considerat unul dintre cei mai importanți producători de drone de supraveghere pe care le exportă în zeci de țări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel