Maroc: Marina a deschis focul asupra unei ambarcațiuni cu migranți. Militrii acuză ”manevre ostile”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Marina militară marocană a deschis focul asupra unei ambarcaţiuni care transporta migranţi marocani în timpul unei operaţiuni de interceptare în largul oraşului port Larache (vest), rănind o persoană, a anunţat o sursă militară la Rabat, relatează miercuri AFP.

"Ambarcaţiunea cu motor care transporta 58 de migranţi ascunşi sub o prelată a efectuat o manevră ostilă care a determinat nava gărzii de coastă să tragă la ordinul comandantului său", a declarat sursa militară pentru AFP sub rezerva anonimatului.

Unul dintre migranţi a fost rănit la umăr în timpul acestei operaţiuni de interceptare desfăşurate în noaptea de marţi spre miercuri pe coasta Atlanticului, la sud de Strâmtoarea Gibraltar. El a fost transferat la spitalul din Tanger (la nord).

Ceilalţi migranţi, femei şi bărbaţi de diferite vârste, au fost recuperaţi şi predaţi jandarmeriei, potrivit aceleiaşi surse.

Mai mult de 43.000 de migranţi au ajuns în Spania de la începutul anului, dintre care peste 38.000 pe mare, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Numai în weekend-ul trecut peste 1.800 de migranţi care încercau să traverseze Marea Mediterană au fost salvaţi de marina marocană sau de garda de coastă spaniolă.

La 25 septembrie, o operaţiune a Royal Navy din Maroc împotriva unei ambarcaţiuni "Go-Fast" în Mediterană s-a soldat cu moartea unei tinere marocane şi rănirea altor trei persoane. Autorităţile au justificat tirurile invocând "manevrele ostile" ale navei şi subliniind că migranţii erau ascunşi sub prelate.

Din ce în ce mai mulţi marocani încearcă să părăsească ţara ilegal pentru a ajunge în Europa, pe cale maritimă sau prin trecerea frontierei care separă Marocul de cele două enclave spaniole Ceuta şi Melilla. Marocul este de asemenea o ţară de tranzit pentru mii de migranţi originari din Africa Subsahariană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel