Raytheon a prezentat noua rachetă antitanc TOW - Video

Eduard Pascu / 03 iul 2019 / 13:01

Compania Raytheon a prezentat o serie de imagini impresionante de la testele efectuate cu racheta anti-tanc TOW. Acest tip de armă se află în dotarea forțelor armate ale SUA, ale țărilor membre NATO și forțele ONU de menținere a păcii.  

Postat pe contul de Facebook al companiei Raytheon, video-ul arată Brigada 30 Blindate din Garda Națională a SUA în timp ce efectuează în poligonul din North Carolina teste ale sistemul anti-blindaj, anti-fortificație, TOW.

Acest tip de armă a fost produs întâi în 1970, TOW și este una dintre cele mai utilizate rachete ghidate anti-tanc. Pe site-ul companiei precizează că racheta TOW permite forțelor terestre să obțină o putere de foc sporită împotriva sistemelor blindate sau ușor blindate, indiferent de mediul înconjurător sau condițiile meteo.

Sistemul de arme este implementat în peste 20 de forțe armate internaționale și integrat pe mai mult de 15.000 de platforme la sol, vehicule și elicoptere. Este de asemenea, sistemul preferat de armă anti-tanc pentru NATO, coaliție, Organizația Națiunilor Unite și operațiuni de menținere a păcii la nivel mondial.

Cu raza de acțiune extinsă, racheta TOW reprezintă arma de precizie și de asalt împotriva tancurilor și echipează vehiculele de luptă Stryker, Bradley, vehiculele cu roți ITAS (Sistemul Îmbunătățit de Angajare a Țintelor) ale infanteriei și vehicule ușor blindate. Programele de upgrade vor extinde ciclul de viață al rachetelor dincolo de 2050. Raytheon a livrat mai mult de 690.000 de sisteme de arme TOW armatelor americane și aliate.

 

Vezi și: Raytheon va fabrica sistemul de rachete ghidate de RAM pentru SUA și Japonia

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy