Marinar dispărut de la bordul portavionului USS Theodore Roosevelt

Eduard Pascu |
Data publicării:
Credit foto: US Navy
Credit foto: US Navy

US Navy a anunțat că a pus capăt operațiunilor de căutare a marinarului dispărut de la bodrul portavionului USS Theodore Roosevelt.

Căutarea s-a încheiat sâmbătă seară, după ce navele USS Theodore Roosevelt, USS Bunker Hill (CG 52), USS Russell (DDG 59), USS Howard (DDG 83), USS Charleston (LCS 18), USS Portland (LPD 27) Garda de Coastă SUA cât și avioane și elicoptere au periat peste 607 mile marine timp de peste 55 de ore în căutarea marinarului dispărut.

Lipsa acestuia de la bordul portavionului USS Theodore Roosevelt a fost constatată pe 10 decembrie. US Navy nu a precizat ce funcție îndeplinea marinarul la bordul portavionului.

Familia marinarului a fost notificată înainte de a pune capăt eforturilor de căutare și-a schimbat statutul din dispărut în decedat.

„Pierderea marinarului nostru este resimțită profund de toți de la bord”, a spus căpitanul Eric Anduze, comandantul portavionului USS Theodore Roosevelt. „Întreaga echipă Theodore Roosevelt trimite cele mai profunde condoleanțe familiei colegului nostru dispărut”.

Incidentul rămâne în curs de anchetă.

Acesta este al doilea marinar care dispare în condiții suspecte de la bordul unui portavion american. Pe 6 septembrie tehnicianul în sisteme informatice, clasa a II-a, Ian McKnight, în vârstă de 29 de ani, se presupune că a căzut peste bord de pe USS Nimitz (CVN-68), care opera în Marea Arabiei de Nord. Operațiunile de căutare, care au durat 3 zile, nu s-au soldat cu niciun rezultat.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel