Marina ucraineană și britanică au desfășurat exerciții militare comune în Marea Neagră

S.I. Catalin |
Data publicării:

Nava ucraineană "Priluki" și nava de recunoaștere HMS Echo (H87) a Marinei Regale Britanice au efectuat exerciții comune de manevre tactice și de apărare aeriană în Marea Neagră, informează Serviciul de presă al Forţelor Navale Ucrainene. 


Se mai menţionează faptul că navele și-au îndeplinit sarcinile tactice de manevră, au efectuat exerciții de apărare aeriană și instruire în domeniul comunicațiilor, în conformitate cu standardele NATO, mai precizează Rador.

Prezența navei militare britanice HMS „Echo" în Marea Neagră se înscrie în sfera măsurilor NATO de asigurare a securității membrilor Alianței de pe flancul estic, conform angajamentelor de apărare colectivă.

Un elicopter al brigăzii navale a aviației a fost, de asemenea, implicat în aceste exerciții comune.

,,Trebuie remarcat că astfel de exerciții reprezintă un nou pas către aprofundarea cooperării dintre flotele celor două țări și creșterea nivelului de operabilitate şi compatibilitate, al cărui scop este de fapt întărirea stabilității și securității în regiunea Mării Negre", a precizat Serviciul de presă al Forţelor Navale Ucrainene. 

Trebuie amintic faptul că nava de recunoaștere HMS Echo (H87) a Marinei Regale Britanice a sosit în portul Odesa în dimineața zilei de 6 mai.

În luna aprilie, Centrul pentru Operațiuni Speciale al Forțelor Armate din Ucraina a efectuat exerciții de confiscare de nave.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel