Marina turcă va primi vehicule blindate de asalt amfibiu ZAHA în 2022

Eduard Pascu |
Data publicării:

Marina turcă a început testele pe mare cu noul vehicul de atac amfibiu ZAHA ambarcat pe nava de asalt amfibiu TCG Anadolu.

Directorul general al FNSS Defense Systems Company, Nail Kurt, a anunțat că noul vehicul de asalt amfibiu ZAHA, dezvoltat pe plan intern, a început testele pe mare la bordul navei de asalt amfibiu TCG Anadolu. Compania va livra până în 2022 un total de 27 de vehicule: 23 pentru transportul militarilor, 2 vehicule de comandă și 2 vehicule de salvare.

Contractul a fost semnat în 2017 pentru a răspunde nevoilor corpului marin al Forțelor Navale turce, transmite navyrecognition.com.

ZAHA este un vehicul amfibiu pentru transportul rapid al trupelor de la navă la țărm sub protecție. Acesta poate atinge viteza de 70 km/h pe uscat, la 7 noduri pe mare, poate urca o pantă cu înclinația de 60 de grade și poate traversa șanțuri cu lățimea de doi metri. Este echipat cu o mitralieră de calibru 12,7 mm, telecomandată și un lansator automat cu grenade de 40 mm. 

2. -imagine fara descriere- (vehicul_amfibiu_zaha_46299400.jpg)

Citește și: Nava de desant USS Bonhomme Richard a luat foc la baza navală San Diego (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel