Marina turcă, detalii despre modernizarea fregatelor din clasa Barbaros

Eduard Pascu / 30 ian 2020 / 09:07

Cele patru fregate ale Turciei din clasa Barbaros trec printr-un amplu proces de modernizare care iclude înlocuirea unor sisteme radar cât și a unor sisteme de arme, transmite Jane.

Conform informațiilor furnizate de Turkish Presidency of Defence Industries (SSB) cele patru fregate au finalizat deja o rundă inițială de modernizare, în cadrul căreia radarul de supraveghere BAE Systems AWS-9 a fost înlocuit cu Thales Smart-S Mk 2, iar lansatoarele MK 29 Sea Sparrow au fost înlocuite cu sisteme de lansare verticală (VLS) Mk 41 pe două dintre cele patru fregate Track IIA.

În faza a doua va fi înlocuită, în baza contractelor acordate companiilor Havelsan și Aselsan în 2018, toate suita electronică de război, sonarele și sistemele de autoapărare.

Cele patru fregate au fost contruite în parteneriat cu Germania. Primele două, una fabricată în Germania la Hamburg și una la șantierul naval Golcuk din Kokaeli, au intrat în dotarea marinei turce în 1997, iar ultimele două, fabricate în același sistem, în 1998 și 2000.

Vezi și: Industria turcă de apărare vrea să devină un competitor serios la nivel internaţional 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy