Marina SUA testează în Golful Aqaba o navă fără pilot pentru culegerea informațiilor

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Comandamentul Central al Forțelor Navale ale SUA a anunțat pe 12 decembrie că a început testarea unei nave de suprafață fără pilot în Golful Aqaba, ca parte a unei inițiative de integrare a inteligenței artificiale și a noilor sisteme fără pilot în zona de operații a Flotei a V-a a SUA, care include Marea Roșie, Golful Arabic și părți din Oceanul Indian.

Nava fără pilot, cunoscută cu numele de cod "Saildrone Explorer USV", a fost lansată la apă la Baza Navală Regală Iordaniană din Aqaba, fiind o navă de culegere de informații militare și științifice.

Luna trecută, comandanții marinei americane și iordaniene au anunțat că baza navală va deveni un centru comun pentru operațiile acestui tip de navă în Marea Roșie.

"Saildrone Explorer USV" este un vehicul cu propulsie eoliană, având o lungime de aproximativ 7 m și o lățime de 4,8 m, care conține o serie de senzori alimentați cu energie solară.

În octombrie, Marina SUA a adus o altă navă fără pilot, "Mantas T-12 USV", alături de navele clasice din Golful Persic, în timpul exercițiului "New Horizons" dintre forțele americane și cele ale statului Bahrain.

Pe 4 decembrie, grupul de lucru a început testele operaționale pe mare la "Mantas T-38 USV", în largul coastei Bahrainului.

Aceste evoluții vin pe fondul preocupărilor americane din Golf și israeliene cu privire la intensificarea operațiilor Iranului de dezvoltare a aeronavelor și a dronelor pentru a efectua posibile atacuri în Golful Arabiei și Marea Roșie.

Miercuri, 15 decembrie, Marina SUA a anunțat identificarea și distrugerea unei ținte plutitoare în Golful Aden, cu o nouă armă laser aflată în proces de testare. Flota a V-a a informat că noua armă poate fi folosită pentru a neutraliza ambarcațiunile minate desfășurate de rebelii yemeniți Houthi în Marea Roșie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel