Marina Statelor Unite a testat cu succes o nouă armă laser de mare putere (Video)

Cristian Soare / 23 mai 2020 / 15:13

Marina Statelor Unite a testat cu succes o nouă armă laser de mare putere, instalată pe nava de transport USS Portland, capabilă să distrugă avioane aflate în zbor la altitudini medii, precum și ambarcațiuni de dimensiuni mai mici, precizează The Drive.

US Navy a publicat, în cursul zilei de ieri, un material video în care USS Portland folosește o armă laser de mare putere, denumită Solid State Laser - Technology Maturation Laser Weapon System Demonstrator (LWSD) Mk 2 Mod 0, pentru a distruge o dronă (avion fără pilot-UAV). Testul a fost făcut de Flota Pacificului pe 16 mai, dar informaţiile au fost făcute publice pe 22 mai, fără că locaţia exactă unde a fost efectuat să fie menţionată.

Potrivit comandamentului Flotei americane din Pacific, arma laser de mare putere LWSD a fost dezvoltată de Biroul American de Cercetări Navale cu sprijin din partea companiei Northrup Grumman și instalată ulterior pe nava USS Portland pentru a fi testată pe mare. 

„Prin teste avansate pe mare împotriva avioanelor fără pilot şi vaselor mici, obţinem informaţii valoroase despre capacităţile LWSD împotriva unor posibile ameninţări,” a declarat comandorul Karrey Sanders, comandantul navei USS Portland.

„Cu acestă nouă tehnologie avansată redefinim războiul pe mare pentru Flota americană”, precizează Capt. Karrey Sanders.

Puterea noului tip de armă laser nu a fost specificată, dar, potrivit CNN, un raport din 2018 arată că forțele navale lucrau la un laser de 150 de kilowatti. Tot CNN precizează că în 2017, marina americană a testat în Golful Persic o armă laser de 30 de kilowați, instalată la bordul navei USS Ponce. La acel moment armă laser a fost testată pentru distrugerea unei ținte aflate pe mare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy