Marina Regală olandeză a semnat un contract pentru noua navă de sprijin de luptă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Olanda a anunțat că miercuri a fost semnat un contract pentru construirea unei noi nave de sprijin de luptă după ce vechea navă a fost scoază din uz în 2014, transmite Jane.

Noua navă botezată deja în acte HNLMS Den Helder este programată să fie lansată la apă la jumătatea anului 2024 iar în august 2025 să fie declarată deja operațională.

Proiectarea lui Den Helder este derivată din cea a navei de sprijin a RNLN HNLMS Karel Doorman. Den Helder are aproximativ 200 m lungime și un deplasament de 22.000 de tone la sarcină completă. Noua navă va avea un echipaj de 75 de marinari, plus cazare pentru alte 75 de persoane la bord. Va fi echipată cu două stații de realimentare pe mare pentru transferul de combustibil, depozite uscate pentru muniții, și va exista spațiu pentru a transporta aproximativ 20 de containere de marfă pe punte.

Va fi echipată cu un heliport și un hangar pentru mentenanța elicopterelor și cu două bărci gonflabile cu scaune rigide pentru operațiuni de îmbarcare-salvare și pasageri. De asemenea, va fi prevăzută cu două interceptoare FRISC (Fast Raiding, Interception and Special forces Craft) de 9,5 m.

Nava Den Helder va avea propulsie diesel-electric, cu arbori gemeni, și elice cu pas fix. Viteza maximă va fi peste 22 de noduri.

Conform Ministerului Apărării din Olanda, combinația dintre sistemul de propulsie, forma carenei și designul elicei reduce consumul de combustibil cu aproximativ 6% în comparație cu Karel Doorman. Nava va fi construită de compania Damen.

Vezi și: Corvetele pentru România sunt o prioritate pentru Damen

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel