Corvetele pentru România sunt o prioritate pentru Damen

Eduard Pascu / 14 feb 2020 / 17:39
EXCLUSIV

Consilierul naval al Damen, Ed Veen a declarat în exclusivitate pentru Defense Romania că pentru compania pe care o reprezintă contractul pentru corvetele românești este foarte important. 

Mi-aș fi dorit ca azi să putem prezenta corvetele românești. Îmi doresc mult acest lucru. Am arătat că avem cu ce, avem unde și avem cu cine să facem noile nave pentru Marina Militară Română. Uitați-vă puțin, spune Ed Veen arătând cu mâna către fregata Regele Ferdinand. Nu i-ar fi stat frumos acestei corvete, referindu-se la cea fabricată la șantierul de la Galați pentru Marina Militară din Pakistan, în locul acela? Uitați dotarea pentru Pakistan și uitați Marina Militară Română... "De ce România să nu aibă ceva nou și capabil în locul acelor nave vechi. Am construit la Galați și vom construi în continuare. Avem specialiști români foarte buni. Toate deciziile privind aceste corvete sunt în mâinile gurvernanților români. Nu depinde de mine sau de dumneavoastră acest contract ci doar de autoritățile române. Să vedem ce se va întâmpla și care va fi decizia instanței. Am înțeles că acum este o grevă a judecătorilor. Noi avem termen în martie. Așteptăm să vedem ce spune instanța", a spus Ed Veen. 

(w670) 

"În ziua de azi amenințările sunt asimetrice, de la drone marine, drone aeriene, rachete ghidate... Totul este dictat de tehnologie. Dacă o navă are sisteme electronice performante, viteză și manevrabilitate putem spune că este fiabilă. Sistemele electronice de război pot face diferența. Șantierul de la Mangalia este uriaș. Acolo suntem acționari cu 49% iar statul român are 51%", a mai spus Ed Veen.  

Am înțeles că sunteți în discuții și pentru fabricarea a șapte submarine pentru Olanda.

"Da, este adevărat. Săptămâna viitoare va fi o primă evaluare. Sperăm că va fi bine și pentru noi și pentru Olanda", a conchis Ed Veen.

Vezi și: Naval Group va construi corvetele României. Damen reacţionează la decizia Tribunalului București

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy