Marina Regală Britanică monitorizează fregata rusă Admiral Makarov

S.I. Catalin |
Data publicării:
fregata rusa Amiral Makarov
fregata rusa Amiral Makarov

Marina Regală Britanică (Royal Navy) a anunţat că una dintre navele sale monitorizează o navă de război rusă în Canalul Mânecii, aceasta fiind a patra navă britanică nevoită să urmărească în ultimele două luni acţiunile Rusiei lângă coastele Marii Britanii.

HMS Hurworth, o navă pentru detectarea şi distrugerea de mine cu baza în Portsmouth, continuă să urmărească fregata rusă Admiral Makarov în timp ce aceasta traversa miercuri Canalul Mânecii, într-un exerciţiu de monitorizare ce durează de obicei în jur de 48 de ore, informează miercuri Reuters.

Amiralul Makarov este a treia fregată din clasa Amiral Grigorovici din cadrul Marinei Ruse.

Ministerul britanic al Apărării a refuzat să precizeze numărul exact de nave ale Rusiei care traversează apele teritoriale britanice, dar a informat că în urmă cu aproape două luni nava de patrulare HMS Mersey, distrugătorul Diamond şi fregata Montrose au fost deja implicate în activităţi de observare.

Comandantul Royal Navy, amiralul Sir Philip Jones, a declarat în timpul unui discurs susţinut în luna mai că Marea Britanie se confruntă "o activitate semnificativ crescută a forţelor navale ruse, care pun în continuu la încercare hotărârea noastră".

HMS Diamond a monitorizat mai devreme în august două nave de război ruse, iar fregata HMS Westminster a fost trimisă în ianuarie să monitorizeze patru nave ruse în timp ce acestea treceau în apropiere de apele teritoriale britanice

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel