Marina iraniană a primit două noi nave de război

Eduard Pascu |
Data publicării:
Distrugatorul Dena Iran Sursa foto: Captură video
Distrugatorul Dena Iran Sursa foto: Captură video

Marina iraniană a preluat luni două nave de război în cadrul unei ceremonii transmise de televiziunea de stat, la câteva zile după anunţul intrării unei escadre iraniene în Oceanul Atlantic, prezentată ca o premieră, relatează AFP.

"Ministerul Apărării a finalizat o muncă uriaşă astăzi, furnizând două nave armatei Republicii Islamice Iran: distrugătorul Dena şi o navă anti-mine", a declarat preşedintele iranian Hassan Rouhani într-un discurs, transmite Agerpres.

Conform unui comunicat al Statului Major al armatei, Dena este "un distrugător în totalitate iranian", echipat cu "o zonă de aterizare pentru elicopter", de o "varietate de echipamente şi de sisteme de apărare şi atac", având o capacitate de "a parcurge distanţe lungi" şi echipat pentru "a distruge orice ameninţare aeriană, de suprafaţă sau submarină".

Botezată ”Chahine”, nava anti-mine are o lungime de 33 de metri şi este capabilă "să detecteze şi să neutralizeze diverse tipuri de mine marine", a precizat comunicatul.

Livrarea celor două nave survine după ce armata iraniană a anunţat joi intrarea "pentru prima dată" a unei mici escadre iraniene în Oceanul Atlantic, cu scopul "de a întări capacităţile sale maritime".


Marina iraniană a pierdut la 2 iunie una din cele mai mari nave ale sale, Kharg, care s-a scufundat în Marea Oman, după mai multe ore de luptă cu un incendiu a cărui cauză este neclară şi după evacuarea echipajului.

Forţele navale ale Iranului au prezentat Kharg ca fiind o "navă-şcoală de sprijin", în serviciu "de peste patru decenii".

Însă conform GlobalSecurity.org, site american specializat în chestiuni militare, este vorba de fapt de un petrolier de realimentare şi port-elicopter construit în Marea Britanie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel