Marina iraniană a primit două nave noi de luptă

Eduard Pascu |
Data publicării:
Fregata Zereh-Iran Sursa foto: Twitter
Fregata Zereh-Iran Sursa foto: Twitter

Marina iraniană a recepționat azi două nave noi de luptă: una pentru aprovizionare și purtătoare de elicoptere, dar și o fregată echipată cu rachete antinavă.

În cadrul unei ceremonii, miercuri dimineață, Flota de Sud a Marinei Iranului a primit nava de aprovizionare Makran și fregata purtătoare de rachete Zereh. Recepția navelor are loc în același timp cu demararea exercițiului de luptă navală Eqtedar (Puterea), transmite agenția Tasnim.

La eveniment au fost prezenți șeful statului major al forțelor armate iraniene, generalul maior Mohammad Hossein Baqeri, comandantul armatei generalul maior Abdolrahim Mousavi și alți comandanți superiori.

Nava de aprovizionare Makran (foto) poate transporta 100.000 de tone de combustibil și apă dulce și are o autonomie de 1.000 de zile fără o escală în port.

2. -imagine fara descriere- (nava-makran-iran_71990500.jpg)

În septembrie, comandantul marinei, contraamiralul Hossein Khanzadi, a declarat că Makran este cea mai mare navă militară din țară care poate transporta șapte elicoptere. Nava va oferi sprijin navelor de război în marea liberă, în special în Oceanul Indian de Nord, strâmtoarea Bab el-Mandeb și Marea Roșie.

Fregata Zereh va ajuta Marina în apărarea apelor teritoriale ale Republicii Islamice Iran.

Exercițiul Eqtedar-99 care a început miercuri dimineață implică diverse unități navale și are loc de-a lungul coastei Makran în sud-estul Iranului și în nordul Oceanului Indian.

Citește și: Tensiuni în Golful Persic | Pentagonul denunţă manevre iraniene periculoase în apropierea navelor americane (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel