Marina Indiei a trimis distrugătoare în Marea Arabiei după atacul asupra unei nave comerciale

Distrugătorul ”Imphal”: Foto: Indian Navy
Distrugătorul ”Imphal”: Foto: Indian Navy

India adoptă primele măsuri după ce o navă comercială a fost atacată cu o dronă, în timp ce naviga în largul coastelor indiene.

Marina Indiei a anunțat luni seara că va desfășura distrugătoare cu rachete ghidate în Marea Arabiei, ca „prevenție”, după ce o navă comercială legată de Israel a fost lovită în apropiere de coasta Indiei, în weekend.

"India joacă rolul unui furnizor de securitate a rețelei în întreaga regiune Indian oceanică. Vom asigura că comerțul maritim în această regiune se ridică de la mare la înălțimile cerului," a spus ministrul apărării, Rajnath Singh, la ceremonia de punere în funcțiune la Mumbai a unui nou distrugător ce va intra în dotarea Marinei indiene.

Marina indiană investighează natura atacului asupra MV Chem Pluto care a andocat luni în Mumbai, rapoartele inițiale indicând o lovitură cu dronă, se arată într-un comunicat. „Vor fi necesare analize criminalistice și tehnice suplimentare pentru a determina vectorul atacului, inclusiv tipul și cantitatea de explozibili folosiți”, se adaugă declarația, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Iranului a numit luni afirmația SUA că Iranul a atacat o navă în apropierea Indiei „fără temei”. 

Pentagonul a declarat sâmbătă că o dronă lansată din Iran a lovit MV Chem Pluto în Oceanul Indian. Atacul vine în timp ce coaliția condusă de SUA încearcă să contracareze provocările similare din Marea Roșie.

„Având în vedere recentul val de atacuri din Marea Arabiei, Marina Indiană a desfășurat distrugătoare de rachete ghidate INS Mormugao, INS Kochi și INS Kolkata, în diferite zone pentru a menține descurajarea”, a spus marina într-un comunicat.

Marina a anunțat o anchetă comună a mai multor agenții asupra atacului, după ce echipa specializată și-a finalizat analiza. Echipajul acelei nave era format din 21 de indieni și un vietnamez.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel