Marina Egiptului a recepționat un nou submarin venit din Germania (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:

Marina egipteană a recepționat al treilea submarin S 43 din clasa Type 209/1400 care a sosit din Germania la baza navală Ras el-Tin din Alexandria, transmite Janes.

Submarinul diesel electric a fost lansat la apă anul trecut pe 3 mai. După ce a fost supus testelor pe mare a început echiparea cu armament. Submarinul, construit de Thyssen Nordseewerke la șantierul naval Howaldtswerke-Deutsche Werft are un echipaj de 30 de marinari, o lungime de 62 m, lățimea de 7,6 m și înălțimea de 5,8 m. Adâncimea maximă de scufundare e de 250 m. Are un deplasament de 1.450 de tone la suprafață și 1.600 de tone în imersiune.

Submarinul este echipat cu un sistem de propulsie electrică diesel bazat pe patru motoare diesel MTU 12V 396 care furnizează 2,8 MW, cu patru alternatoare și un motor Siemens de 3,7 MW și poate atinge o viteză maximă de 18 km/h la suprafață și 40 km/h scufundat, conform Naval-technology.

Este echipat cu sistemul Atlas Elektronik ISUS 90 care asigură controlul focului pentru torpile și gestionarea automată a senzorilor, precum și funcții de navigare și de suport.

Submarinul este echipat cu opt tuburi de lansare de torpile de 533 mm și poate transporta până la 14 torpile.

Pe lângă acest submarin S 43 (număr pennant - 867) marina egipteană mai are în dotare opt submarine, dintre care două Project 033 (clasa Romeo), îmbunătățite, pe care le-a păstrat în serviciu.

Primirea noului submarin a fost somptuoasă. Patru submarine l-au flancat, fiind urmate de fregata FREMM Tahya Misr și de cele două nave de asalt amfibie din clasa Mistral. Ambele nave Mistral transportă șase elicoptere de atac (trei AH-64D Apache și trei Ka-52 Aligator).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel