Marina chineză a recepționat primul distrugător din clasa Renhai

Eduard Pascu |
Data publicării:

La doi ani de la lansarea la apă, Marina chineză a recepționat în sfârșit primul distrugător. Autoritățile se laudă că este mai mare și mai impunător decât crucișătoarele US Navy, transmite Jane.

Primul distrugător din clasa Renhai (tip 055) din China a intrat în serviciu pe 12 ianuarie. Ocazia a fost marcată printr-o ceremonie care a avut loc la baza navală Xiaokouzi, la sud de Qingdao. La eveniment a participat și comandatul Forțelor Navale chineze, amiralul Shen Jinlong, care a prezentat invitaților componența echipajului, comandantul și comisarul politic al navei.

Distrugătorul botezat Nanchang (cu numărul penant 101) a fost construit la șantierul naval Changxingdao, lângă Shanghai. Are un deplasament de peste 12.000 de tone cu încărcătură completă, are 180 m lungime și are o lățime de 20 m, ceea ce o face puțin mai mare decât crucișătoarele US Navy din clasa Ticonderoga care au un deplasament de 10.000 tone, 173 m lungime și o lățime de 17 m.

Armamentul principal al navei se axează pe sistemul de lansare verticală (VLS). Nanchang are 64 de celule de lansare la prova și 48 de celule la pupa. Sistemul VLS poate lansa rachete HHQ-9, rachete anti-nave YJ-18, torpile Yu-8 care transportă rachete anti-submarin și rachete de croazieră CJ- 10 pentru atac terestru.

Nanchang a fost lansat la apă pe 28 iunie 2017 și a început testele pe mare la sfârșitul anului 2018. Ulterior nava s-a întors la Changxingdao în mai multe rânduri, probabil pentru rectificarea defectelor și modificări în suita sa de senzori.

Vezi și: Rusia a dezvăluit dotările viitorului submarin Proiect 585 nume de cod Laika

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel