Marina Chinei a pierdut un avion de vânătoare. Doi piloți au murit în urma prăbușirii

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Un avion de vânătoare al marinei chineze s-a prăbuşit marţi în timpul unui zbor de antrenament deasupra insulei Hainan (sud), accident soldat cu moartea celor doi piloţi ai aparatului de zbor, a anunţat Ministerul Apărării chinez.

'Niciun mort sau rănit nu s-a înregistrat la sol. Ancheta asupra accidentului continuă', a precizat ministerul într-un scurt comunicat dat publicităţii pe site-ul său de internet.

Nu s-a precizat modelul aeronavei.

China a înregistrat în trecut numeroase accidente cu avioane militare, soldate cu morţi.

În ianuarie 2018, un avion de vânătoare al forţelor aeriene chineze s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament în provincia Guizhou (sud-vest), antrenând oficial moartea unei singure persoane.

În 2015, un instructor şi un cursant de la marină şi-au pierdut viaţa după căderea avionului lor militar în provincia Liaoning (nord-est). Motorul aparatului a luat foc la scurt timp după decolare.

Un avion de vânătoare s-a prăbuşit în 2011 în timpul unui salon aerian în provincia Shaanxi (nord), din fericire, departe de zona unde se adunase publicul.

În 2006, un total de 40 de persoane au fost ucise în provincia Anhui (est) după prăbuşirea la sol a unui avion militar de transport la bordul căruia se aflau.

Guvernul şi mass-media chineze nu furnizează prea frecvent detalii despre astfel de accidente.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel