Marea Caspică poate fi legată de apele internaționale prin portul strategic Chabahar

Cristian Soare / 03 iul 2018 / 09:55
Portul strategic Chabahar-Iran
Portul strategic Chabahar-Iran

Marea Caspică poate fi legată de apele internaționale prin portul strategic Chabahar al Iranului, a declarat directorul portului și organizației maritime a Iranului în afacerile maritime

Portul strategic Chabahar din sud-vestul Iranului ar putea deschide un coridor de transport către națiunile din Asia Centrală fără ieșire la mare, a declarat Nader Pasande agenției de știri Trend. 

Motivul principal al dezvoltării portului Shahid Beheshti din Chabahar a fost conectarea Iranului la Coridorul Internațional de Transport Nord-Sud (INSTC) și la Căile Ferate Trans-Caspice, a adăugat el. 

Coridoarele țărilor CSI ar trebui să fie conectate la INSTC în viitor, a spus el, observând că astfel Marea Marea Caspică poate fi legată de apele internaționale prin portul Chabahar.

Pasande a descris în continuare conexiunea ca pe o oportunitate perfectă pentru națiunile din Comunitatea Statelor Independente (CSI) de a-și impulsiona economia. 

El a cerut în continuare țărilor CSI să își consolideze relațiile comerciale și politice bilaterale pentru a contribui la acest lucru. 

Chabahar este cel mai apropiat și cel mai bun punct de acces al Iranului către Oceanul Indian, iar Iranul a elaborat planuri serioase de transformare a acestuia într-un centru de tranzit pentru acces imediat la piețele din nordul Oceanului Indian și Asia Centrală

Scopul său este de a crea un coridor de transport fiabil pentru transportul și tranzitul facil al bunurilor și serviciilor prin portul Chabahar între Afganistan, India și Iran.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy