Marea Britanie se asigură că uriașa sa flotă maritimă rămâne funcțională pe timp de război: Thales va realiza mentenanța pentru senzorii și sonarele navelor Marinei Regale

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cele două portavioane britanice HMS Queen Elizabeth și HMS Prince of Wales, navigând pentru prima dată împreună în cadrul unor manevre militare care au avut loc în mai 2021. Foto: Royal Navy
Cele două portavioane britanice HMS Queen Elizabeth și HMS Prince of Wales, navigând pentru prima dată împreună în cadrul unor manevre militare care au avut loc în mai 2021. Foto: Royal Navy

Marea Britanie a acordat un contract de 1,85 miliarde de lire sterline (2,36 miliarde de dolari) companiei franceze Thales, relatează Reuters.

Contractul prevede ca gigantul francez din industria de apărare să asigure toate operațiunile de mentenanță pentru sonarele și senzorii de pe navele și submarinele Royal Navy, în următorii 15 ani.

Thales deservește mentenanța senzorilor și sonarelor utilizate de navele și submarinele Royal Navy, pentru a asigura o funcționare optimă. 

Marea Britanie a declarat că noul contract va sprijini 300 de locuri de muncă existente și va adăuga încă 150 de noi locuri de muncă.

 

Cu ochii la Rusia

Flota rusă a Mării Negre, în Sevastopolul ocupat, Crimeea. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Noul contract vine ca răspuns la nevoia tot mai mare ca platformele Royal Navy să fie în serviciu activ pentru perioade mai lungi din cauza instabilității globale tot mai mari, arată și comunicatul Thales.

Acordul (Maritime Sensor Enhancement Team - MSET) va face ca Thales să folosească inteligența artificială, managementul datelor și realitatea virtuală pentru a prezice defecțiunile și pentru a reduce timpii de reparații, mărind numărul de zile în care navele sunt disponibile pentru a opera pe mare, a spus Ministerul Apărării.

„Într-o perioadă de instabilitate globală, este imperativ să minimizăm timpul în care navele și submarinele noastre sunt disponibile pentru întreținere”, a declarat secretarul apărării, Grant Shapps, în urma unei vizite la Baza Navală Devonport din sud-vestul Angliei.

Thales se va asigura că Royal Navy va face tranziția la următorul nivel tehnologic: introducerea noilor platforme Type 26, Type 31 și Dreadnought, precum și a sistemelor autonome.

Marina Regală a Marii Britanii lucrează în prezent cu Marina SUA în regiunea Golfului, într-un efort de a proteja transportul maritim internațional în Marea Roșie de o amplificare a atacurilor forțelor Houthi cu sediul în Yemen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel