Marea Britanie răspunde după ce Rusia a pus mâna pe o rachetă Storm Shadow. Arme rusești capturate de ucraineni, disecate de britanici la Londra

Tanc rusesc T-90M Proryv capturat de ucraineni
Tanc rusesc T-90M Proryv capturat de ucraineni

Ministerul Apărării al Regatului Unit al Marii Britanii a confirmat că studiază unele dintre armele și echipamentele rusești capturate sau abandonate în Ucraina.

Informațiile au fost împărtășite în timpul unui eveniment al armatei britanice înainte de lansarea noului document privind strategia de apărare a țării Defence Command Paper 2023 R (DCP23) care vizează despre planurile viitoare ale forțelor armate britanice,scrie Skynews.

Se pare că vehiculele blindate ale Moscovei sunt un punct special al programului.

„Este cu adevărat important pentru că facem parte dintr-un club de națiuni care, atunci când obținem  echipamente rusești sau echipament al altor națiuni, care ar putea fi un pericol pentru noi în viitor, împărtășim aceste cunoștințe”, precizează amiralul șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie. Tony Radakin a declarat reporterilor.

Se așteaptă ca rezultatele FME să ajute Regatul Unit, SUA și alte națiuni aliate să dezvolte contramăsuri eficiente împotriva amenințărilor ruse.

 

Marea Britanie răspunude după ce Rusia a anunțat capturarea unei rachete Storm Shadow. Tehnica rusă capturată de ucraineni, „disecată” de britanici

 

2. Foto: Stor... (storm-shadow-mbda_88998400.jpg)

Foto: Storm Shadow / MBDA

DCP23 notează că, pentru a fi cu un pas în fața amenințărilor și pentru a obține un avantaj strategic pe câmpul de luptă, națiunile occidentale ar trebui să exploreze mijloace „noi și creative” pentru a dezvolta sisteme de arme de ultimă generație.

Forțele armate ar trebui să exploateze tehnologii precum sistemele aeriene fără pilot pentru a-și consolida capacitățile de apărare.

Odată cu creșterea numărului de arme rusești capturate în Ucraina, Radakin crede că acest lucru va ajuta în dezvoltarea de noi tehnologii pentru amenințările viitoare.

„Avem oameni de știință care verifică tehnica și ne ajută să găsim răspunsul unor întrebări: Cum funcționează echipamentul lor? Cum îl putem învinge? Cum putem dezvolta o armură și o protecție și mai bună? Cum le putem întrerupe comunicațiile? Cum ne putem asigura că putem pătrunde în apărarea lor?”, a adăugat oficialul britanic.

Oficialul britanic nu a menționat un anume tip de armament rusesc pe care îl analizează Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Cu toate acestea, a fost raportat anterior că forțele de la Kiev au confiscat vehiculul de transport de personal pe șenile DT-30 Vityaz de la Moscova, precum și tancurile T-62 și T-80.

Amintim că în această lună rușii au anunțat că au pus mâna pe o rachetă de croazieră britanică Storm Shadow, aproape intactă.

Fotografiile de la locul unde a fost găsită racheta arată că aceasta fie s-a prăbușit, fie a căzut din cauza unei defecțiuni mecanice. 

Președintele Putin a confirmat și el că specialiștii ruși analizează racheta.

CITEȘTE ȘI: Forma Storm Shadow oferă rachetelor britanice capacități stealth greu de interceptat. Marea problemă a Ucrainei sunt însă avioanele Su-24

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel