Marea Britanie investighează trimiterea de e-mailuri din greșeală către Mali, în locul Pentagonului

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Autoritățile britanice au anunțat vineri că investighează trimiterea din greșeală de e-mailuri ale Ministerului Apărării către un alt destinatar, după ce s-au informat că mesajele destinate serviciilor de informații militare americane au ajuns la aliatul Rusiei, Mali.

O serie de e-mailuri menite să fie trimise Pentagonului au fost trimise accidental în Mali, din cauza unei greșeli de redactare. Oficialii britanici au trimis mesajele la o adresă care se termină cu domeniul ".ml", al țării din Africa de Vest, în loc de cel cu ".mil" al armatei SUA.

S-a susținut că amploarea accidentului britanic, menționat pentru prima dată de The Times, a fost foarte mică în comparație cu cele similare făcute anterior de SUA.

Un purtător de cuvânt al ministerului britanic a declarat: "Am deschis o investigație după ce un număr mic de e-mailuri a fost redirecționat din greșeală către un domeniu de e-mail incorect. Suntem încrezători că nu conțineau nicio informație care ar putea compromite securitatea operațională sau datele tehnice. Toate informațiile sensibile sunt partajate pe sisteme concepute pentru a minimiza riscul de direcționare greșită. Ministerul Apărării de la Londra își revizuiește constant procesele și în prezent întreprinde un program de lucru pentru a îmbunătăți gestionarea informațiilor, prevenirea pierderii de date și controlul informațiilor sensibile".

Financial Times a relatat săptămâna trecută, în urma unei investigații, că milioane de e-mailuri legate de armata SUA au fost trimise incorect către numele de domeniu alocat țării Mali, de-a lungul anilor, din cauza răspândirii acestei greșeli de scriere.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel