Marea Britanie, avertizare de atacuri cibernetice. Care sunt țintele

Victor Ionescu |
Data publicării:

Centrul Național de Securitate Cibernetică din Marea Britanie este în alertă, după ce au fost înregistrate o serie de atacuri asupra unor ținte civile. Principala amenințare pare a fi Rusia se arată în mesajul de avertizare transmis de Centru, potrivit BBC. 

Mai multe spitale din Marea Britanie au raportat atacuri ale hackerilor în data de 12 mai, scrie Agerpres.

 "În urma unui posibil atac cibernetic la nivel naţional, luăm toate măsurile de precauţie posibile pentru a proteja sistemele şi serviciile noastre de sănătate locale", a anunţat pe Twitter serviciul de sănătate din Merseyside, în nordul Angliei.

Până la acest incident, amenințarea războiului cibernetic fusese doar o  ipoteză luată în calcul de exeperții de securitate. NCSC alocase mai multe resurse pentru combaterea unor atacuri online și a prezentat riscurile, dar marele public nu a conștientizat problema.  

Centrul de Securitate Cibernetică a definit Rusia drept cel mai puternic adversar capabil de acte ostile în spațiul online, după cum a anunțat Ciaran Martin, șeful NCSC, potrivit BBC.

 Oficiali din SUA și Marea Britanie au avertizat, de asemenea, că Rusia s-a poziționat strategic în rețelele online. Chiar dacă până acum nu au existat acte ostile care să poată fi atribuite acestei țări, o lovitură în zone critice ale infrastructurii, cum ar fi centralele electrice, poate fi lansată oricând.

Forța distructivă a unităților cibernetice rusești a fost demonstrată recent de câteva atacuri care au paralizat sistemul de livrare a energiei electrice din Ucraina. Forțele britanice și americane trebuie să se pre-poziționeze în rețelele rusești în același fel în care Rusia s-a plasat în cele occidentale, pentru a fi capabile să răspundă unei agresiuni, descurajând atacul rusesc. Rusia trebuie prevenită că vom răspunde la un atac cibernetic, a spus oficialul citat.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel