MApN: Sistemul medical militar va crește capacitatea de vaccinare împotriva Covid-19 a populației generale

DefenseRomania Team / 26 oct 2021 / 19:57

Sistemul medical militar va creşte, începând de miercuri, din ordinul ministrului Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, capacitatea de vaccinare împotriva COVID-19 a populaţiei generale, a informat, marţi, Ministerului Apărării Naţionale.

"Începând de miercuri, va fi extins programul de funcţionare, respectiv de la ora 8,00 până la 20,00, de luni până duminică, al centrelor de vaccinare care funcţionează în cele 11 spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara, la care se adaugă Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială "Gl. Aviator Victor Atanasiu" şi Centrul de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) "Acad. Ştefan Milcu" din Bucureşti", se arată într-un comunicat al MApN.

Suplimentar, arată sursa citată, Direcţia medicală a MApN a demarat procedurile de reactivare, în cel mai scurt timp posibil, a altor 23 de centre de vaccinare, care vor funcţiona în incinta unor unităţi militare din 17 judeţe şi din Bucureşti de luni până vineri, între orele 8,00 - 16,00.

"În toate centrele organizate de MApN, populaţia generală care doreşte să se vaccineze se poate programa prin platforma unică ori se poate prezenta, la orice oră, în intervalul de funcţionare, fără o programare prealabilă. Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor", precizează MApN.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy