MApN: Forțele Terestre Române și americane, antrenamente comune la Babadag

S.I. Catalin / 13 apr 2020 / 12:28

Militari români şi americani participă la exerciţii comune, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag din Tulcea, a informat, luni, Ministerul Apărării Naţionale (MApN), printr-un comunicat de presă.

Activitățile de instruire în comun a militarilor români din Forțele Terestre Române și americani dislocați în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța continuă, în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie, cu o serie de exerciții planificate împreună cu Batalionul 4-3 AHB, structură de elicoptere a forțelor terestre americane, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag din localitatea Tulcea.

De luni până vineri, vor avea loc zboruri de antrenament între Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu" şi Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag.

De asemenea, pe 23 aprilie, va avea loc un exerciţiu de antrenament prin care se va simula un asalt aerian asupra unui obiectiv în teren, iar în perioada 27 aprilie - 1 mai, va avea loc un exerciţiu de recuperare a unei aeronave.

MApN precizează că deplasările administrative ale militarilor americani pe itinerariul Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu" - Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag vor fi însoţite de echipaje de Poliţie Militară ale Forţelor Terestre Române.

Potrivit ministerului, planificarea perioadelor de pregătire s-a făcut în condiţiile respectării tuturor măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii COVID-19.

,,Militarii nu vor intra în contact cu populaţia din localităţile tranzitate, iar participarea militarilor din Forţele Terestre Române şi a partenerilor străini din ţările membre ale NATO dislocaţi în România la procesul de instrucţie colectivă se va face prin abordarea unor metode inovative de pregătire exclusiv în perimetrul poligoanelor, procedurile fiind adaptate potrivit cerinţelor operative, în contextul epidemiologic actual", precizează MApN.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy