MApN face recrutări. Pot candida SGP în activitate, civili și din structurile de informații ale MApN. Calendarul concursului

Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale Facebook

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că a scos la concurs 21 de locuri pentru formarea subofițelor. Este vorba despre Cursul de formare a subofițerilor în activitate - arma Informaţii pentru apărare, specialitatea militară Informaţii militare (anul școlar 2020-2021).

Astfel, potrivit unui anunț oficial, pot candida SGP (soldați/gradați profesioniști) fie în activitate, cât și civili, dar și din structurile de informații ale MApN. 

Pot candida:

- SGP în activitate și civili – pentru 5 locuri repartizate în unități militare ale Statului Major al Forțelor Terestre;

- doar SGP în activitate din structurile de informații ale MApN – pentru 16 locuri repartizate în unități militare din București (8), Pitești (6) și Oradea (2). Vârsta maximă: cel mult 45 de ani împliniți, la data acordării gradului și numirii în funcție la finalizarea cursului de formare.

Cursul se desfășoară la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” și durează 5 luni.

 

Calendarul recrutării

 

Calendarul recrutării, selecției și admiterii:

18.01-22.01.2021 - înscrierea candidaților la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare zonale/județene/de sector.

25-29.01.2021 – selecția aptitudinală a candidaților înscriși (evaluare psihologică, evaluarea capacității motrice și interviul de evaluare finală).

28.01-05.02.2021 – examinarea medicală a candidaților declarați ”Admis” la selecție.

15.02.2021 – termenul final de întocmire a dosarelor de candidat - doar pentru candidații declarați ”Admis” la selecție și ”Apt” la examinarea medicală.

22-26.02.2021 – admiterea candidaților, care constă în ierarhizarea acestora în ordinea strict descrescătoare a mediei de la examenul de bacalaureat, în limita numărului de locuri scoase la concurs.

08.03 - 30.07.2021 – desfăşurarea Cursului de formare a subofiţerilor în activitate - arma Informaţii pentru apărare, specialitatea militară Informaţii militare.

Metodologia de admitere poate fi consultată AICI iar ghidul candidatului AICI

Totodată, MApN anunță că pentru mai multe detalii privind înscrierea, recrutarea și selecția, puteți contacta biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar din județul/sectorul în care domiciliați. Adresele și numerele de telefon le puteți găsi la următorul LINK.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel