MApN semnalează un nou fake news: Activități de instruire ale militarilor Armatei României, prezentate în mod fals ca fiind desfășurate în Republica Moldova

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Platforma "InfoRadar, dedicată combaterii dezinformării, a semnalat apariția unei noi dezinformări cu privire la așa-zisa prezență a militarilor români la activități de instruire în Republica Moldova, care a apărut pe canalele de Telegram afiliate propagandei rusești. Unul dintre materialele video incluse în aceste postări prezintă o coloană de autovehicule militare ale Armatei României, despre care se afirmă în mod fals fie că se întorc din, fie că se îndreaptă către Republica Moldova.

De fapt, în imagini este surprinsă o coloană de tehnică militară a Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” din Iași, care se întoarce de la exercițiul multinațional ,,ZIMBRUL 22”, desfășurat în perioada 3-12 octombrie în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, județul Galați.

La exercițiu, care a fost planificat cu un an înainte, au participat militari români, americani și polonezi.

După finalizarea exercițiului, militarii, echipamentele și tehnica militară participante s-au întors către garnizoanele de reședință fie pe calea ferată, fie prin deplasări pe căile rutiere.

Coloana din imaginile video a fost îmbarcată pe platformele de tren în gara din localitatea Șendreni, județul Galați, România, și s-au deplasat către Iași.

Potrivit MApN, în zilele de 18 și 19 octombrie, personalul și tehnica Batalionului 2 Infanterie„Călugăreni” care a participat la exercițiul „Călugăreni 22”, desfășurat tot în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, se vor deplasa, pe calea ferată și pe roți, spre garnizoana de dislocare la pace, București.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel