Manfred Weber, succesorul lui Juncker? Candidatură la șefia CE. Susținere din partea lui Merkel

Darius Muresan |
Data publicării:

Manfred Weber, membru al Uniunii Creştin-Sociale (CSU), țintește funcția de președinte al Comisiei Europene.

Manfred Weber, membru al Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aripa bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), formaţiunea cancelarului Angelei Merkel, este europarlamentar din 2004.

În vârstă de 46 de ani, Manfred Weber, lider din 2014 al grupului Partidului Popular European (PPE) din PE, s-ar bucura de susţinerea CSU şi a Angelei Merkel, conform presei germane. Weber este primul membru al PPE care îşi anunţă candidatura, cu o zi înainte de deschiderea oficială a procesului de depunere a candidaturilor, care se va încheia la 17 octombrie.

În cazul în care va obţine sprijinul PPE la un congres al partidului care va avea loc la Helsinki la 7 şi 8 noiembrie, Weber are şanse mari să-i urmeze în funcţie lui Jean-Claude Juncker după alegerile europene din mai 2019.

(w670)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel