Malaezia reconfigurează două avioane de transport CN-235 cu sprijinul SUA

Eduard Pascu / 03 feb 2020 / 20:36

Malaezia a anunțat că va transforma două avioane de transport CN-235 în aeronave de patrulare maritimă, transmite Jane.

Generalul Affendi Buang, șeful Forțelor Armate din Malaezia, a declarat că sistemele de misiune ale celor două aeronave vor fi furnizate de Statele Unite în cadrul Inițiativei de securitate maritimă a Pentagonului, dar nu a oferit alte detalii.

Suita de echipamente furnizate de SUA probabil va include sistemul de supraveghere maritim Merlin dezvoltat de Oregon Integrated Surveillance and Defense. Acest sistem a fost instalat pe trei CN-235, dintre care două sunt în serviciu în Marina Indoneziană, iar celălalt este operat de Forțele Aeriene Indoneziene.

Echipamentul de misiune Merlin include un radar de supraveghere maritimă, o turelă cu senzor electro-optic și un sistem electronic de contra-măsuri împotriva rachetelor. Forța Regală Aeriană Malaeziană operează șapte CN-235 ca avioane de transport.

Generalul Affendi a spus că modernizarea celor două CN-235 va începe în acest an, probabil la baza din Bandung, Java, unde compania desfășoară un program de întreținere pentru CN-235.

"Opțiunea de a converti avioanele de transport în avioane de supraveghere maritimă a făcut parte dintr-un contract de 30 de milioane de dolari, dar până acum nu au fost fonduri", a mai spus generalul. 

Malaezia a comandat opt avioane CN-235 în 1998, iar livrările au fost finalizate în 2001. În prezent mai sunt șapte avioane după ce unul s-a prăbușit în mare în februarie 2016.

Vezi și: Rusia ofertează Malaezia cu avioane Su-35 sau MiG-35 la schimb cu ulei de palmier

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy