Malaezia reconfigurează două avioane de transport CN-235 cu sprijinul SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Malaezia a anunțat că va transforma două avioane de transport CN-235 în aeronave de patrulare maritimă, transmite Jane.

Generalul Affendi Buang, șeful Forțelor Armate din Malaezia, a declarat că sistemele de misiune ale celor două aeronave vor fi furnizate de Statele Unite în cadrul Inițiativei de securitate maritimă a Pentagonului, dar nu a oferit alte detalii.

Suita de echipamente furnizate de SUA probabil va include sistemul de supraveghere maritim Merlin dezvoltat de Oregon Integrated Surveillance and Defense. Acest sistem a fost instalat pe trei CN-235, dintre care două sunt în serviciu în Marina Indoneziană, iar celălalt este operat de Forțele Aeriene Indoneziene.

Echipamentul de misiune Merlin include un radar de supraveghere maritimă, o turelă cu senzor electro-optic și un sistem electronic de contra-măsuri împotriva rachetelor. Forța Regală Aeriană Malaeziană operează șapte CN-235 ca avioane de transport.

Generalul Affendi a spus că modernizarea celor două CN-235 va începe în acest an, probabil la baza din Bandung, Java, unde compania desfășoară un program de întreținere pentru CN-235.

"Opțiunea de a converti avioanele de transport în avioane de supraveghere maritimă a făcut parte dintr-un contract de 30 de milioane de dolari, dar până acum nu au fost fonduri", a mai spus generalul. 

Malaezia a comandat opt avioane CN-235 în 1998, iar livrările au fost finalizate în 2001. În prezent mai sunt șapte avioane după ce unul s-a prăbușit în mare în februarie 2016.

Vezi și: Rusia ofertează Malaezia cu avioane Su-35 sau MiG-35 la schimb cu ulei de palmier

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel