Rusia ofertează Malaezia cu avioane Su-35 sau MiG-35 la schimb cu ulei de palmier

Eduard Pascu |
Data publicării:

Malaezia a primit o ofertă din partea Rusiei pentru a schimba parțial flotele de avioane ruse de luptă multirol cu variante noi, îmbunătățite, a confirmat în parlament ministrul Apărării, Mohamad Sabu, transmite Jane.

Mohamad Sabu a spus că guvernul are în vedere oferta de la Moscova, dar pentru moment prioritățile Forțelor Aeriene Regale Malaeziene (RMAF) sunt în achiziționarea unor avioane de supraveghere și atac ușor. El a mai spus că Malaezia nu ar avea în vedere în mod realist să cumpere un nou avion de luptă multirol decât după 2030.

RMAF operează în prezent cu aproximativ 18 avioane Su-30MKM, care au fost livrate începând cu anul 2007. Forțele Aeriene Regale Malaeziene au retras de curând cele 10 avioane MiG-29, care au fost în folosință de la mijlocul anilor 1990.

În parlament, Sabu a fost întrebat dacă Malaezia „este dispusă să accepte oferta guvernului rus pentru a prelua 28 de avioane” acord care ar prevede plata avioanelor Su-35 sau MiG-35 cu ulei de palmier.  

Ministrul Apărării a răspuns că, deși achiziționarea de aeronave de luptă multirol „nu se înscrie în planurile Ministerului, oferta guvernului rus este examinată cu atenție”.

Sabu a adăugat că, în conformitate cu programul de modernizare pe termen lung, RMAF va continua să acorde prioritate menținerii flotelor sale de Su-30MKM și opt F/A-18 Hornet achiziționate la sfârșitul anilor 1990. Aceasta prioritate va continua până în 2030, a spus el.

Mohamad Sabu a adăugat că prioritățile pe termen scurt pentru RMAF includ o aeronavă de patrulare maritimă (MPA), un vehicul aerian fără pilot de altitudine medie și un avion de luptă de luptă ușor (LCA / FLIT) pentru a „suplimenta capabilitățile și pregătirea RMAF”.

Vezi și: Pentagonul vrea să prelungească durata de viață a avioanelor F/A-18E Super Hornet

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel