Malaezia folosește drone ușoare pentru controlul deplasării civililor pentru combaterea Covid-19

Eduard Pascu / 02 apr 2020 / 20:31

Forțele armate din Malaezia și Poliția au desfășurat sisteme de aeronave fără echipaj de clasă mică pentru a sprijini aplicarea Ordinului de control al cetățenilor, în contextul focarului de coronavirus din țară, transmite Janes. 

La 24 martie, la sediul de poliție al districtului Brickfields, a avut loc o conferință de presă condusă de comandantul forțelor aeriene generalul Affendi Buang și inspectorul general al poliției Hamid Bador care au prezentat tipurile de vehicule aeriene fără pilot folosite în aceste misiuni.

Unitatea de Drone a Poliției va folosi două UAS DJI Mavic 2 Enterprise Dual, în timp ce forțele armate ar urma să folosească același tip dar drone DJI Matrice 210. Un al treilea tip de dronă a fost văzut în timp ce survola locul de desfășurare a conferinței de presă. Este vorba despre drone FLIR Systems Skyranger R60.

Se crede că Skyranger R60 sunt împrumutate, deoarece contractorii civili erau cei care le operau.

Mavic 2 Enterprise Dual a fost dezvoltat de compania DJI din Shenzhen și are o cameră termică, cu zoom 2 × optic și 3 × digital, pe care poate fi  montat un far, difuzor sau reflector. Autonomia este de 25-29 minute, în funcție de greutatea atașată, cu un plafon de zbor de 6.000 m și cu o rază de  de 8 km în funcție de mediu. Sistemul oferă, de asemenea, criptare pentru o securitate îmbunătățită.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy