Maduro, declarație controversată: ”Bolsonaro este Hitler al timpurilor moderne. Poporul se va ocupa de el”

Tudor Curtifan / 15 ian 2019 / 09:46

Preşedintele Venezuelei, socialistul Nicolas Maduro, l-a calificat luni pe omologul său brazilian Jair Bolsonaro, de extrema dreaptă, drept ''Hitler al timpurilor moderne''.

''Bolsonaro este Hitler al timpurilor moderne. El este. În schimb el duce lipsă de curaj şi de forţă de decizie, deoarece este o păpuşă, o marionetă, a grupurilor (de influenţă), a sectelor (...). Bolsonaro este provenit dintr-o sectă'', a declarat Maduro într-un discurs în Adunarea Constituantă, compusă doar din partizanii săi. 

Noul preşedinte brazilian, în vârstă de 63 de ani, a sosit la putere datorită sprijinului bisericilor evanghelice, confesiunea soţiei sale Michelle (38 de ani). 

''Poporul brazilian se va ocupa de el'', a adăugat preşedintele venezuelean, calificat şi el drept ''dictator'' de către Bolsonaro. 

Nicolas Maduro (56 de ani) a fost învestit în funcţie pe 10 ianuarie, pentru un al doilea mandat de şase ani, contestat de către opoziţie şi nerecunoscut de către o bună parte a comunităţii internaţionale, inclusiv Brazilia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy