Macron anunță închiderea granițelor UE, după ce Europa a devenit principalul front în lupta cu COVID-19

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Uniunea Europeană îşi va închide "de marţi la prânz" frontierele cu exteriorul timp de 30 de zile cu scopul de a lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a anunţat luni seara preşedintele francez Emmanuel Macron, potrivit Agerpres, care citează France Presse.

"Toate călătoriile între ţări neuropene şi UE vor fi suspendate timp de 30 de zile", a declarat şeful statului într-o alocuţiune televizată.

Totodată, preşedintele francez a anunţat că deplasările neesenţiale vor fi interzise de marţi la prânz în Franţa pentru a stopa propagarea epidemiei de coronavirus în ţară.

"Începând de mâine, la amiază, pentru cel puţin 15 zile deplasările noastre vor fi foarte puternic reduse", a declarat şeful statului, precizând că orice infracţiune va fi "sancţionată". Totodată, doilea tur al alegerilor municipale, prevăzut pentru 22 martie, va fi amânat. 

Ursula von der Leyen (președinta Comisiei Europene) a anunțat azi că propune închiderea granițelor UE pentru 30 de zile. Măsura trebuie aprobată și de șefii statelor membre.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel