Macron anunță închiderea granițelor UE, după ce Europa a devenit principalul front în lupta cu COVID-19

Tudor Curtifan / 16 Martie 2020 / 21:38

Uniunea Europeană îşi va închide "de marţi la prânz" frontierele cu exteriorul timp de 30 de zile cu scopul de a lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a anunţat luni seara preşedintele francez Emmanuel Macron, potrivit Agerpres, care citează France Presse.

"Toate călătoriile între ţări neuropene şi UE vor fi suspendate timp de 30 de zile", a declarat şeful statului într-o alocuţiune televizată.

Totodată, preşedintele francez a anunţat că deplasările neesenţiale vor fi interzise de marţi la prânz în Franţa pentru a stopa propagarea epidemiei de coronavirus în ţară.

"Începând de mâine, la amiază, pentru cel puţin 15 zile deplasările noastre vor fi foarte puternic reduse", a declarat şeful statului, precizând că orice infracţiune va fi "sancţionată". Totodată, doilea tur al alegerilor municipale, prevăzut pentru 22 martie, va fi amânat. 

Ursula von der Leyen (președinta Comisiei Europene) a anunțat azi că propune închiderea granițelor UE pentru 30 de zile. Măsura trebuie aprobată și de șefii statelor membre.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy