Macedonia de Nord investește masiv în armament american: Vehicule de luptă Stryker și mitraliere M2A1

H.D. Hartmann |
Data publicării:
Blindat Stryker
Blindat Stryker

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o nou operațiune de vânzare de tehnologie militară în valoarea de 210 milioane de dolari, reprezentând valoarea a cincizeci și patru de vehicule de luptă Stryker. Beneficiarul acestei tranzacții importante este tânăr formată republică Macedonia de Nord.  

Printr-un comunicat de presă din 16 martie 2021 al DCSA al Armatei americane se anunță că guvernul Macedoniei de Nord a solicitat aprobarea pentru achiziționarea a 54 de vehicule Stryker, inclusiv vehicule M1126 Infantry Carrier Vehicles, M1130 Command Vehicles și M1129 Mortar Carrier Vehicles.

Potrivit DSCA, pachetul complet include, de asemenea, mitralierele M2A1 calibru 0.50, lansatoare de grenade M6 și piese de schimb asociate; radiouri Harris; stația țintă comună de arme cu telecomandă (CROWS); receptor GPS avansat de apărare; AN / VAS-5 pentru creșterea vizualizării de noapte; piese de schimb și componente.

Comanda va fi trimisă și cu instrumente speciale și echipamente de testare; publicații și manuale tehnice; tehnică de instruire. Pentru o efectivă utilizare a tehnologiei armata americană va avea reprezentanți ai serviciilor tehnice pe teren care vor oferi eervicii de inginerie, asistență tehnică și logistică utilizând contractori SUA, precum și alte elemente conexe ale programului și asistență logistică.

„Această operațiune aprobată va sprijini politica externă și securitatea națională a Statelor Unite prin îmbunătățirea securității unui aliat NATO care este o forță importantă pentru stabilitatea politică și economică în Europa”, se arată în comunicatul DSCA.

Contractantul principal va fi General Dynamics Land Systems (GDLS), Sterling Heights, MI; vehiculele vor fi produse la GDLS-Canada din Londra, Ontario. Nu există propuneri de compensare cunoscute propuse în legătură cu această vânzare potențială.

Stryker este o familie de vehicule de luptă cu tracțiune optă care pot circula cu viteze de până la 62 mph pe autostrăzi, cu o autonomie de 312 mile. Introdus în 2000, Stryker  8x8, greutate medie, oferă versatilitate, supraviețuire, letalitate și manevrabilitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel