Lupte acerbe între Armata Israelului și Hamas. Gruparea teroristă pierde comandanți importanți - operațiune majoră a IDF

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Israeli Air Force
Sursă foto: Israeli Air Force

Forţele de apărare ale Israelului (IDF) au obținut un succes important în urma unei operațiuni aeriene în Fâșia Gaza. Se pare că, potrivit presei din Israel, mai mulți comandanți din vârful Hamas au fost uciși în urma unei vaste operațiuni militare. Între timp, după ploaie de rachete de ieri, luptele au continuat.

UPDATE: Conflictul escaladează după ce în urmă cu puțin timp un nou val de rachete a fost lansat din Fâșia Gaza spre Israel. 

Noul atac e posibil să fie un răspuns la operațiunile IDF în care Israelul a „lichidat” importanți comandanți ai Hamas ca urmare a unei operațiuni aeriene vaste în Fâșia Gaza.

Știrea inițială:

După ce ieri seară Hamas a lansat peste 1.000 de rachete din Fâșia Gaza spre Israel, în cursul acestei zile lupte acerbe între Armata Israelului și Hamas au continuat pentru a treia zi consecutiv.

În cursul aceste dimineți o rachetă ghidată antitanc lansată din Gaza a lovit un jeep al Israelului, la granița dintre Israel și Fâșia Gaza. O persoană a decedat, alte trei fiind rănite, din care una se află în stare foarte gravă.

Presa din Israel scrie că imediat după valul de rachete lansat de teroriști din Gaza, în cursul zilei de ieri, au lansat mai multe atacuri din nordul Fâșiei Gaza.

Escaladarea de ieri a fost cel mai grav incident din ultimii ani.

 

Israelul a „lichidat” înalți comandanți ai Hamas. Acțiune de amploare a IDF

 

2. Sursă foto... (israel-f-16-idf_68116100.jpg)

Foto: Sursă foto: Israeli Air Force

Forţele de apărare ale Israelului (IDF) au răspuns, lansând imediat operațiuni aeriene în Gaza și Khan Younis, fiind vizați mai mulți membri Hamas. Potrivit Times of Israel, în strânsă coordonare cu Shin Bet (serviciul de securitate internă al Israelului), o vastă operațiune militară a vizat uciderea mai multor comandanți ai Hamas. Operațiunea aeriană a fost un succes, fiind confirmată de IDF. Sursa citată precizează că Israelul se așteaptă ca Hamas să răspundă unei pierderi atât de importante.

Majoritatea celor uciși erau comandanți militari importanți ai Hamas, fiind apropiați de Muhammad Deif, cel care conduce aripa militară a grupării teroriste.

Sursa citată precizează că operațiunea a reprezentat o „realizare militară majoră pentru IDF”, deși Armata se așteaptă ca Hamas și Jihadul Islamic Palestinian să se regrupeze și să răspundă.

Totodată, în această dimineață,  IDF a declarat că a bombardat casa unui comandant al grupării teroriste Hamas – pe numele său Salah Dahman –  folosită de acesta pe post de depozit pentru armament.

În legătură cu comandanții Hamas uciși în cel mai recent bombardament, IDF a declarat că numărul celor executați și identitatea comandanților vor fi date publicității în scurt timp.

CITEȘTE ȘI: Armata Israeliană: Peste 1000 de rachete au fost trase de Hamas. Iron Dome, rată de succes de 90%

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel