Lovitură de imagine uriașă: Ucraina a atacat cu succes în Crimeea clădirea Statului major al FRMN, chiar de Ziua Marinei ruse

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine ilustrativă / Nave de război rusești în portul Sevastopol din Crimeea.
Imagine ilustrativă / Nave de război rusești în portul Sevastopol din Crimeea.

Guvernatorul orașului Sevastopol, Mihail Razvozhaev, a anunțat că, pe 31.07.2022, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat Statul major al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). Probabil, atacul, care s-a soldat cu rănirea a cinci persoane, a fost executat cu o dronă.

“Astăzi de dimineață, naționaliștii ucraineni au decis să ne strice Ziua Marinei. În curtea sediului flotei a căzut un obiect neidentificat, iar conform datelor preliminare este vorba despre o dronă. Cinci persoane au fost rănite, toate fiind angajați ai Statului major al FRMN. Toată lumea a primit ajutor și nu au fost înregistrate decese. FSB lucrează, circumstanțele sunt investigate”, a scris guvernatorul pe canalul său de Telegram.

Din cauza situației create, toate evenimentele festive consacrate Zilei Marinei de la Sevastopol au fost amânate.

Guvernatorul Razvozhaev le-a cerut cetățenilor să nu iasă din case.

 

Lovitură uriașă de imagine reușită de Ucraina. Sediul Statului major al FRMN din Crimeea, atacat chiar de Ziua Marinei ruse

 

Comentariul autorului: Prin atacarea clădirii Statului major al FRMN, militarii ucraineni dau o nouă lovitură de imagine trupelor ruse, aproape la fel de importantă ca și distrugerea crucișătorului Moscova. Deși din punct de vedere strict militar, atacul nu este foarte relevant, acesta demonstrează însă vulnerabilitatea inimaginabilă a unei flote, care pretinde faptul că are sub control Regiunea Mării Negre.

Cu atât mai mult cu cât, atacul s-a produs de Ziua Marinei, când, se presupune, că toate măsurile de siguranță au fost întărite.

De fapt, partea rusă chiar se aștepta la acțiuni subversive din partea Forțelor Armate ale Ucrainei. Mărturie în acest sens stă faptul că, spre deosebire de anii anteriori, când la Sevastopol erau organizate parade militare și activități grandioase de Ziua Marinei, în acest an festivitățile principale au fost mutate la Novorossiysk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel