Lituania înlocuiește elicopterele sovietice Mi-8 cu UH-60M Black Hawk

Tudor Curtifan / 20 oct 2019 / 09:49

Lituania intenţionează să cumpere şase elicoptere militare UH-60M Black Hawk de producţie americană, în valoare de aproximativ 300 milioane de euro, transmite dpa.

Achiziţionarea acestor elicoptere a fost decisă de conducerea sistemului naţional de apărare al Lituaniei, a informat vineri ministerul apărării de la Vilnius.

Conform sursei citate, discuţiile cu executivul american pe tema achiziţiei vor începe în scurt timp.

Armata lituaniană foloseşte în prezent trei elicoptere de tip Mi-8 din perioada sovietică "ale căror termen de navigabilitate este foarte aproape de expirare", conform ministrului de resort Raimundas Karoblis.

 

Primele elicoptere UH-60M Black Hawk ar trebui să ajungă în 2024Alte trei elicoptere Airbus Eurocopter Dauphin sunt folosite pentru operaţiuni de căutare şi salvare şi pentru misiuni de supraveghere a protecţiei mediului înconjurător.

"Trebuie să schimbăm vechea platformă sovietică cu o tehnologie militară occidentală pentru misiuni militare", a motivat decizia Karoblis.

Se aşteaptă ca semnarea contractului să aibă loc la sfârşitul anului 2020, iar primele elicoptere să fie livrate până la sfârşitul anului 2024. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy