Lituania cumpără elicoptere UH-60M Black Hawk

Eduard Pascu / 16 noi 2020 / 09:05

Ministerul Apărării Naționale din Lituania a semnat vineri un acord în valoare de 181 de milioane de euro pentru patru elicoptere Lockheed Martin UH-60M Black Hawk.

Contractul a fost semnat în timpul unei vizite oficiale a ministrului lituanian al Apărării, Raimundas Karoblis, la Washington. Contractul acoperă și achiziționarea de echipamente suplimentare, piese de schimb și un pachet de instruire, reparații și asistență logistică, transmite DefenseNews care citează un comunicat al Ministerului Apărării din Lituania.

Noile elicoptere vor permite Lituaniei să-și înlocuiască aeronavele sovietice Mi-8T ca parte a eforturilor de modernizare militară a forțelor armate.

„Prin aruncarea ultimei relicve sovietice și progresarea către o platformă de elicopter occidentală, începem o fază complet nouă pentru Forțele Aeriene Lituaniene și trecem în pas cu SUA și cu cei mai avansați militari ai aliaților NATO”, a spus ministrul.

Livrările sunt programate să înceapă la sfârșitul anului 2024, iar acordul oferă țării posibilitatea de a cumpăra încă două elicoptere. Ca parte a acordului, guvernul SUA va sprijini proiectul de achiziție cu o subvenție de 25 de milioane de euro.

Citește și: Filipine a primit primele elicoptere Black Hawk S-70i fabricate în Polonia (Video)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy