„Lista neagră” a lui Putin conține 10 „state neprietenoase” cu Rusia. România nu se află printre ele

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin

Federația Rusă urmează să dea publicității o lista la care Moscova lucrează intens cu „state neprietenoase”. Celebra „listă neagră” este întocmită la ordinul președintelui rus Vladimir Putin, fapt confirmat chiar de șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

Nikolai Klimeniouk, jurnalist specializat pe spațiul ex-sovietic și activist în cadrul organizației non-guvernamentale Europaischer Austausch - European Exchange, care promovează democrația și care se adresează în special cetățenilor ruși, a dat publicității, potrivit surselor interne pe care le are, lista întocmită de MAE rus.

Potrivit acestuia, MAE rus propune zece „state neprietenoase”. Nicio surpriză, lista e deschisă de americani. În fond, purtătorul de cuvânt al MAE rus Maria Zaharova confirmase în urmă cu câteva zile că SUA vor fi pe listă. De alte state nu se știa însă nimic.

Astfel, potrivit sursei citate, pe listă se regăsesc: SUA, Polonia, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Marea Britanie, Canada, Ucraina, Australia. În mod cert, dacă la Polonia, statele baltice sau Ucraina ne-am fi așteptat, surpriza listei e reprezentată de Australia. La fel de interesant e că nici Germania nu se află pe această listă.

Lista e confirmată și de presa rusă apropiată Kremlinului.

Amintim că pe data de 23 aprilie preşedintele Vladimir Putin a emis un decret cu privire la măsurile destinate să contracareze acţiunile inamicale ale unor state străine care includ, printre altele, interzicerea angajării de personal rusesc la reprezentanţele diplomatice ale acestor state în Rusia.

Lavrov a subliniat miercuri că Rusia nu practică angajarea de personal local la ambasadele sale din lume şi, prin urmare, le poate impune misiunilor diplomatice străine acreditate în Federaţia Rusă să procedeze în mod similar.

 

Das russische Außenministerium hat eine Liste der & quot; Russland unfreundlich gesonnenen Länder & quot; zusammengestellt. Dass Deutschland nicht dabei ist, ist ein Armutszeugnis für unsere Russlandpolitik

Publicată de < "https://www.facebook.com/klimeniouk" > Nikolai Klimeniouk pe & nbsp; Miercuri, 28 aprilie 2021 </ blockquote> </ div>

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel