Letonia donează Ucrainei toate sistemele Stinger pe care le are. Ajutorul militar acordat de Letonia a atins deja 1% din PIB-ul țării

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem portabil antiaerian Stinger, sursă foto: Raytheon
Sistem portabil antiaerian Stinger, sursă foto: Raytheon

La întâlnirea de vineri a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, ministrul Apărării Letoniei, Inara Murniece, a anunțat decizia de a preda Kievului toate complexele portabile de rachete antiaeriene Stinger, pe care țara sa le mai are.

”Astăzi, la întâlnirea Ramstein, am anunțat că Letonia a luat decizia de a dona ultimul său lot de MANPAD Stinger către Ucraina”, a scris Inara Murniece pe Twitter. 

 

În plus, Letonia continuă să implementeze programul de pregătire pentru militarii ucraineni.

 

Ajutorul militar acordat Ucrainei de Letonia a atins deja 1% din PIB-ul țării

 

„Obiectivul nostru a fost să dublăm numărul de soldați ucraineni antrenați în Letonia în acest an față de 2022. Acum vedem că vom putea antrena și mai mulți militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei la diferite niveluri. Sunt sigur că până la sfârșitul anului, Letonia va antrena aproape trei mii de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei”, a declarat Murniece, citată de publicația ucraineană Adevărul European (Evropeiska Pravda).

Totodată, oficialul letonian a subliniat că Riga, împreună cu alți aliați, lucrează la o nouă inițiativă de instruire a militarilor Forțelor Armate ale Ucrainei în Letonia.

Ultima dată când Letonia a anunțat expedierea de MANPADS Stinger în Ucraina a fost în ianuarie 2023.

Stinger este unul dintre cele mai avansate și eficiente sisteme de apărare antiaeriană, care este folosit și de mulți dintre aliații Letoniei, precum Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Italia, Țările de Jos, Finlanda, Norvegia și Lituania.

Ajutorul militar acordat Ucrainei din partea Letonia a ajuns deja la 1% din PIB-ul său și a depășit 300 de milioane de euro, potrivit Evropeiska Pravda.

CITEȘTE ȘI: Micuța Slovacie, un exemplu pentru Europa: Slovacia a predat deja Ucrainei toate cele 13 avioane MiG-29 promise

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel