Leonardo oferă României drone Falco EVO pentru monitorizarea frontierelor terestre și maritime la Marea Neagră

Falco EVO, sursă foto: Leonardo
Falco EVO, sursă foto: Leonardo

Gigantul aeronautic italian Leonardo va oferi României sisteme de tip UAV - Falco EVO. Informația e confirmată chiar de grupul Leonardo.

Leonardo a informat DefenseRomania că „Falco EVO este soluția ideală pentru misiuni de supraveghere și de recunoaștere”, fiind oferit României în vederea misiunilor de patrulare la frontieră.

Falco EVO este versiunea mai avansată și modernizată a UAV-ului Flaco produs de Leonardo.

2. Falco EVO,... (falco-evo_14823500.jpg)

Falco EVO, sursă foto: Leonardo

Italienii nu precizează programul în cadrul căruia vor depune oferta.

Potrivit unui comunicat al gigantului aeronautic, Falco EVO are o autonomie de 20 de ore și poate transporta încărcătură de până la 100 de kilograme. „Sistemul avansat de senzori, anduranța, capacitatea de transport și conectivitatea care permite transferul de date și imagini în timp real, fac din Falco EVO soluția ideală pentru monitorizarea frontierei, atât maritime, cât și terestre”, precizează cei de la Leonardo.

Faco EVO a înregistrat la nivel mondial până în prezent aproape 9.000 de ore de zbor, fiind folosită în diferite tipuri de misiuni, putând fi dotată inclusiv cu un sistem de comunicații prin satelit (SATCOM). Drona dispune totodată de sisteme moderne de senzori ELINT și COMINT, precum și de capacitatea de a transmite în flux video HD în timp real, o turelă electro-optică, dar și de un radar modern pentru supravegherea terestră și maritimă.

Potrivit celor de la Leonardo, Falco EVO beneficiază de costuri de operare și de mentenanță reduse. Până în prezent au fost livrate peste 60 de UAV-uri Falco la nivel mondial, drona fiind utilizată de ONU în 2013 în misiuni umanitare în Congo, dar a luat parte și la misiunii Frontex în Meditarană în 2018 și 2019.

Leonardo mai transmite că e ata să își extindă cooperarea cu România. Italienii amintesc că prin divizia din România, Leonardo Romania Aerospace, Defense & Security SA, compania produce compontente ale aeronavei C-27J Spartan.

3. Falco EVO,... (falco-evo__10990400.jpg)

Falco EVO, sursă foto: Leonardo

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel