Leonardo Helicopters a prezentat noua variantă de elicopter mediu

Eduard Pascu / 18 sep 2019 / 19:58

În cadrul expoziției DSEI 2019 de la Londra, Leonardo Helicopters a prezentat noua variantă de transport de trupe, elicopterul AW149. Acesta este proiectat să înlocuiască elicopterele medii pe măsură ce acestea ies din serviciu, transmite Jane.

Producătorul afirmă că încărcările de transport pot varia în funcție de cerințele pasagerilor, elicopterul putând prelua maximum 19 pasageri sau 16 soldați complet echipați. Alte configurații ale platformei includ căutarea și salvarea și combaterea forțelor inamice, acest din urmă aspect oferind spațiu pentru doi tunari la ferestrele anterioare ale cabinei.

De asemenea AW149 poate fi folosit în operațiuni cu forțe speciale, evacuare medicală, suport aerian apropiat și transport de marfă.

AW179 poate fi echipat cu două mitraliere de 7,62 mm sau 12,7 mm, două arme de 20 mm sau 12,7 mm, două lansatoare de rachete de 2,75 inci sau două lansatoare anti-tanc.

Elicopterul dispune de echipamente avansate, precum sistemul de avertizare împotriva rachetelor MAIR, sistemul de măsuri de asistență electronică SAGE și radarul Osprey.

Vezi și: Avioane F-35 israeliene au zburat deasupra Siriei fără să fie observate de sistemele S-400 și S-300

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy