Leonardo Helicopters a prezentat noua variantă de elicopter mediu

Eduard Pascu |
Data publicării:

În cadrul expoziției DSEI 2019 de la Londra, Leonardo Helicopters a prezentat noua variantă de transport de trupe, elicopterul AW149. Acesta este proiectat să înlocuiască elicopterele medii pe măsură ce acestea ies din serviciu, transmite Jane.

Producătorul afirmă că încărcările de transport pot varia în funcție de cerințele pasagerilor, elicopterul putând prelua maximum 19 pasageri sau 16 soldați complet echipați. Alte configurații ale platformei includ căutarea și salvarea și combaterea forțelor inamice, acest din urmă aspect oferind spațiu pentru doi tunari la ferestrele anterioare ale cabinei.

De asemenea AW149 poate fi folosit în operațiuni cu forțe speciale, evacuare medicală, suport aerian apropiat și transport de marfă.

AW179 poate fi echipat cu două mitraliere de 7,62 mm sau 12,7 mm, două arme de 20 mm sau 12,7 mm, două lansatoare de rachete de 2,75 inci sau două lansatoare anti-tanc.

Elicopterul dispune de echipamente avansate, precum sistemul de avertizare împotriva rachetelor MAIR, sistemul de măsuri de asistență electronică SAGE și radarul Osprey.

Vezi și: Avioane F-35 israeliene au zburat deasupra Siriei fără să fie observate de sistemele S-400 și S-300

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel