Leș: România dorește să achiziționeze avioane F-35

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Avioane F-35 ale RAF și Forțelor Aeriene Franceze participând la un exercițiu comun, sursă foto: RAF
Avioane F-35 ale RAF și Forțelor Aeriene Franceze participând la un exercițiu comun, sursă foto: RAF

Ministrul Gabriel Leș a susținut în urmă cu puțin timp o conferință de presă.

Ministrul Apărării a vorbit despre posibilitatea achiziționării avioanelor F-35, de generația a V-a, de către țara noastră.

 

F-35 pentru România, nu mai devreme de 2028

 

Întrebat dacă România se mai gândește la F-35, Leș a răspuns fără să ezite: „Da, categoric, da!”. Ministrul Apărării a mai adăugat că țara noastră va discuta concret acest aspect cu partenerul strategic.

E o capabilitate pe care o avem în calcul. Suntem prinși în acest program. Dacă toate lucrurile merg bine, de o astfel de capabilitate putem discuta din 2028 încolo”, a precizat Gabriel Leș.

Întrebat dacă se poate discuta de o escadrilă, acesta a precizat că astfel de informații sunt chestiuni tehnice care pot fi precizate abia după discuțiile privind costurile și celelalte date, dar România este interesată de F-35.

(w670)

Lansat la începutul anilor 1990, F-35 este cel mai scump dintre programele de armament din istoria militară a SUA, cu un cost total estimat la aproape 400 de miliarde de dolari pentru Pentagon, cu un obiectiv de aproape 2.500 de aparate care urmează să fie produse în deceniile următoare.

Susţinătorii săi laudă tehnologia sa stealth, care îi permite să treacă nedetectat de radare, viteza supersonică, agilitatea şi senzorii care oferă pilotului un acces de neegalat la o gamă largă de informaţii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel