Leș, mesaj de ziua SUA: Parteneriat fundamental pentru securitatea României

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul Apărării a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 4 iulie, Independența Statelor Unite ale Americii.

Gabriel Leș salută contribuția Statelor Unite și poziția acestora pe întreg flancul estic al NATO. Ministrul Apărării transmite, cu ocazia zilei SUA, că nu putem vorbi despre securitatea și apărarea României fără parteneriatul fundamental cu Statele Unite.

Mesajul integral transmis de Gabriel Leș:

„Dezvoltarea cooperării pe dimensiunea de apărare a Parteneriatului Strategic cu SUA rămâne esenţială în actualul mediu complex de #securitate regional şi internaţional.

#România apreciază în mod deosebit contribuţia concretă a SUA la implementarea în ritm accelerat a deciziilor adoptate la Summit-urile de la Varşovia şi Bruxelles privind postura aliată pe întregul flanc estic al Alianţei care cuprinde şi prezenţa înaintată adaptată (tailord Forward Presence - tFP) în regiunea Mării Negre.

Nu putem vorbi despre securitate la #MareaNeagra fără o relaţie transatlantică solidă, respectiv un parteneriat strategic solid cu SUA, ca fundament al securităţii şi apărării României.

Exercițiile desfășurate împreună cu aliații americani arată angajamentul ferm al SUA de sprijinire a măsurilor de apărare şi descurajare în cadrul #NATO.

Militarii români și americani au luptat împreună, se antrenează împreună, participă la misiuni împreună. Din 2002 în Afganistan, alături de SUA, România este un partener important şi de încredere.

Deveselu, proiectul strategic al Parteneriatului Strategic primordial al României, proiectarea şi construcţia Forţelor Speciale româneşti, hub-ul multinodal de transport de la Mihail Kogălniceanu sunt angajamente redutabile strategice care bifează cooperarea între cele două naţiuni.

La Mulți Ani!”, a transmis Gabriel Leș pe pagina personală de Facebook.

(w670)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel